En båt av denne typen, en FollaTerrier 26 fra Folla Maritime Service er det Gigante Salmon Rødøy har anskaffet seg.

Landbasert anlegg har fått seg båt

Folla Maritime Service har levert ny FollaTerrier 26 til Gigante Salmon Rødøy.

Publisert

Båten er spesialtilpasset Gigante Salmon Rødøys behov for sikker personelltransport i en båt med gode sjøegenskaper. Den har plass til fem personer, og mulighet for last både over og under dekk.

Ifølge en pressemelding fra Gigante var det elevene ved Rødøy skole som ble utfordret til å finne navn på båten, og ble inspirert av de de beskriver som "en liten, vakker og robust saltvannsfisk med enestående personlighet", nemlig "Firefish".

Fakta om "Firefish"

  • Mål: L7,99m x B2,85m
  • Designet av Marin Design.
  • Volvo Penta Marine Generator fra Rørvik Marina
  • Thruster fra Sleipner Motor
  • Nokke fra Tennfjord
  • Installasjon og navigasjon fra Retronic
  • Grammer stoler fra HR Maskin
  • Spesialtilpasset styrekonsoll bygget av verftet

En liten tøffing som lever på korallrev, men også som populær akvariefisk.

- Vi syns navnet passer veldig godt. Båten er både vakker og robust, det samme er laksen vi skal produsere, sier Helge E. W. Albertsen, daglig leder i Gigante Salmon i meldingen.

Albertsen hentet båten hos Folla Maritime Service sammen med kollega Arve Storholm, og de sier ble imponert over sjøegenskapene og komforten til "Firefish" på turen fra Flatanger til Rødøy.

- Gigante Salmon ønsket et fartøy som tåler røffe forhold, har god komfort og lavt forbruk, og vi var ikke i tvil om at FollaTerrier ville leve opp til forventningene, sier Camilla Kvaløsæter, Salgssjef nybygg, Folla Maritime Service AS.

MS "Firefish” er bygg nummer 92 fra Folla Maritime Service, og skal brukes ved personelltransport til og fra anlegget på Lille Indre Rosøy. Den har estimert toppfart 30 knop og forbruk på 1,3 liter pr. mil ved en marsjfart på 26 knop.

Om Gigante Salmon

Gigante Salmon AS bygger oppdrettsanlegg for laks på Lille Indre Rosøy i Rødøy kommune. Anleggsarbeidet startet i september 2021, og den første fisken settes ut høsten 2023. Selskapet har tillatelse til å produsere 13.731 tonn MTB, noe som utgjør opp mot 20.000 tonn laks (rund vekt) per år ved full produksjon.

Om Folla Maritime Service

Folla Maritime Service bygger personell, lokalitets- og servicefartøyfartøy i aluminium, samt utfører service, reparasjoner og oppgraderinger av fartøy. I tillegg har selskapet en avdeling som bistår kunder med formidling av brukte fartøy. Selskapet flyttet i 2022 inn i et komplett nytt anlegg som har gitt selskapet betydelig kapasitetsøkninger. Folla Maritime Service hadde en omsetning i 2022 på ca. 64 millioner NOK, forventer en omsetning på ca. 90 millioner NOK i år og har ekspandert til drøyt 40 ansatte.