Det nye anlegget til Hima Seafood skal motta rogn oktober 2023, og ved ferdigstillelse skal det produsere rundt 9 000 tonn regnbueørret. Nå er en femårs fôrkontrakt signert med Skretting.
Det nye anlegget til Hima Seafood skal motta rogn oktober 2023, og ved ferdigstillelse skal det produsere rundt 9 000 tonn regnbueørret. Nå er en femårs fôrkontrakt signert med Skretting.

Hima Seafood inngår femårs fôrkontrakt med fôrleverandør

Hima Seafood har valgt Skretting som sin parter på fôr og har inngått en femårs kontrakt med Skretting Norge som hovedleverandør av fôr til ørretproduksjonen som skal starte opp på Rjukan i Telemark i 2023.

Publisert Sist oppdatert

– Det dreier seg om smak og bærekraft. Det er det viktigste for Hima. Når Skretting nylig ble kåret til Klimavinner av PwC, viser det at Skretting er den beste fôrpartneren for hjelpe oss å optimalisere fôret slik at det kan gi lavest mulig fotavtrykk, sier daglig leder i Hima Seafood, Sten Falkum, en pressemelding fra Skretting.

Han legger til at de i tillegg ønkser å være være en pådriver for nye bærekraftige råvarer.

- Da blir det viktig med et langsiktig samarbeid for å kunne utvikle produksjon og implementering av disse nye råvarene. Vi tror at langsiktig samarbeid er grunnleggende for å få til en bærekraftig utvikling som monner. Derfor har vi inngått et femårig partnerskap med Skretting, sier Falkum videre.

Skretting er naturlig nok fornøyd med kontraktsinngåelsen.

- Vi er stolte over å bli valgt som fôrpartneren til Hima. Vi ser at arbeidet vårt med å utvikle fôrløsninger for RAS-teknologi og presis ernæring for regnbueørret, samt bærekraftarbeidet vårt, nå bærer frukter. Samtidig er vi ydmyke for den oppgaven som venter oss, men vi har et knallsterkt team som jobber med RAS, og Hima har folk med lang erfaring fra laks- og ørretoppdrett og omfattende RAS-erfaring. Sammen skal vi optimalisere fôret for Hima slik at de kan tilby et matprodukt i verdensklasse, sier Skretting Norges kommersielle direktør for landbasert og lukket teknologi, Truls Dahl, i pressemeldingen.

Et av verdens største landbaserte anlegg for ørret

Hima skal produsere 8 000 tonn (HOG) regnbueørret i det som blir et av verdens største landbaserte anlegg for ørret.

Hima har allerede fått fullfinansiert prosjektet og er i gang med å bygge det det 27 000 kvadratmeter store oppdrettsanlegget i Telemark.

Den første rogna vil legges inn i anlegget allerede oktober 2023, og selskapet har valgt Rjukan fordi der har de god tilgang på grønn energi og friskt fjellvann av høy kvalitet. 99, 3 prosent av vannet skal resirkuleres i RAS-anlegget.

Hima samarbeider med Osland havbruk som skal sørge for rognleveransen fra Oslandstammen som har vært utviklet siden 1960-tallet.

Villa Seafood vil ha ansvaret for salg, distribusjon og foredling av merkevaren Hima og det ferdige ørretproduktet. Et pakkeri er under bygging i Oslo-området.

Det nye anlegget til Hima Seafood skal motta rogn oktober 2023, og ved ferdigstillelse skal det produsere rundt 9 000 tonn regnbueørret. Nå er en femårs fôrkontrakt signert med Skretting. (Ill: Hima Seafood)