Proximar Seafood er nå inne i siste byggefase av RAS-anlegget sitt i Japan.

RAS-anlegg inne i siste byggefase i Japan

Alt går etter planen for Proximar Seafood sitt landbaserte anlegg.

Publisert Sist oppdatert

Fredag kom det landbaserte selskapet Proximar Seafood med sin kvartalsoppdatering for årets første kvartal. Der sier Joachim Nielsen, administrerende direktør i selskapet at de nå gjør stor fremgang i Japan.

- Jeg er spesielt fornøyd med finansieringen og erfaringene vi har gjort fra anlegget så langt. Byggingen går fortsatt etter planen og vi er nå inne i siste fase, fastslår han.

Månedlig rogninnlegg

Noen av høydepunktene fra Proximar Seafood sitt første kvartal er at byggingen nærmer seg sluttfasen med ferdigstillelse av påvekstanlegg i tredje kvartal.

Proximar Seafood forventer å slakte første fisk fra anlegget i tredje kvartal 2023.
  • Produksjonen til selskapet fortsetter med månedlige partier med rogninnlegg
  • Selskapet har også styrket produksjonsteamet som tiltrekker seg svært kvalifiserte kandidater.

- Proximar fortsetter å motta sterk interesse fra Japan, noe som styrker vår tro på våre kommende produkt til markedet her, skriver selskapet.

Inntektene av lånet vil bli brukt til å finansiere utviklingen av Proximars landbaserte RAS-anlegg. Lånet vil bli delt i to utbetalinger, hvor den første utbetalingen vil bli utført i april, og den andre vil komme ved overtakelse av postsmolt-bygget i tredje kvartal 2023.

Proximar Seafood mener de langsiktige utsiktene for det japanske markedet for atlantisk laks er attraktivt, med høye priser. Selskapet mener også de vil ha en fordel av å være først ute i Japan med lakseproduksjon, og at det vil være en fordel i tiden fremover å drive lokal matproduksjon.

Les rapporten til Proximar Seafood her.

Joachim Nielsen i Proximar Seafood.
Pål Grimsrud, CFO i selskapet.