Proximar per mars 2023

Fullfinansiert frem til første slakt

Proximar Seafood AS har gjennomført en låneavtale med Grieg Kapital AS som sikrer fullfinansiering frem til første slakting.

Publisert Sist oppdatert

Grieg Kapital har med et lån på inntil ca. 130 millioner kroner i langsiktig gjeld sikret den resterende finansieringen som kreves av de japanske bankene som gir banklånet på 8,8 milliarder JPY (ekvivalent med ca. 685 millioner kroner).

Selskapet gjennomførte i slutten av april en rettet emisjon på NOK 73,6 millioner. Med den rettede emisjonen og lånefasilitetene er altså Proximar fullt finansiert frem til første slakting av atlantisk laks planlagt i Q3 2024.

- Dette er den siste biten i Proximars finansiering, og jeg er svært fornøyd med å kunngjøre at vi nå har fullfinansiert aktivitetene våre frem til første slakting. Ved å både løfte egenkapital og denne låneavtalen, kan vi fokusere fullt ut på konstruksjon og produksjon, sier administrerende direktør i Proximar Joachim Nielsen i en børsmelding.

Lånet skal tilbakebetales på 2,5 år. Lånet er underlagt et arrangementsgebyr på 5 prosent, og skal ha en rente på NIBOR 1M + 7,25 prosent som betales 3 måneder på forhånd, med en første forhåndsbetaling i 12 måneder for en del av renten (5 prosent).

Bilder fra byggingen av Proximar Seafoods anlegg i Japan tatt i mars 2023.
Bilder fra byggingen av Proximar Seafoods anlegg i Japan tatt i mars 2023.
Bilder fra byggingen av Proximar Seafoods anlegg i Japan tatt i mars 2023.
Fisken i anlegget per april 2023.