Så mye vil brannen i sette­fisk­anlegget forsinke ferdigstillelsen

Artic Fish opplevde i februar brann i anlegget som er under utvidelse. Nå forteller majoritetseier Mowi litt om konsekvensene.

Brannvesenet Patreksfjördur, Bíldudal og Tálknafjördurs mange timer lange kamp mot en brann i lokalene til akvakulturselskapet Arctic Fish/Artic Smolt, ga dem til slutt kontroll over brannen.
Publisert Sist oppdatert

Det var 23. februar at det brøt ut en brann på byggeplassen til Arctic Smolt, som er Arctic Fish sitt smoltproduksjonsselskap på Island.

Brannen var tidvis heftig, og man fryktet for at gassflasker skulle eksplodere. Det lokale brannvesenet fikk etter hvert kontroll på brannen.

CEO i Arctic Fish, Stein Ove Tveiten, uttalte til LandbasedAQ at de var lettet over at det tross alt ikke gikk verre enn det gikk og at ingen personer kom tilskade. På dette tidspunktet kunne han ikke gi nærmere detaljer knyttet til de litt lengre konsekvensene.

Mowi kjøpte 51 % av aksjene i Arctic Fish like før utgangen av 2022 og selskapet er fullkonsolidert fra 1. kvartal 2023. Derfor er hendelsen kommentert i dagens førstekvartalsrapport.

- I februar var det brann ved utvidelsesenheten ved smoltanlegget i Nordurbotn. Dette forventes å føre til en forsinkelse på 1 år med hensyn til ferdigstillelse av konstruksjonen, skriver de.

Smoltutsettet i 2023 forventer de vil fortsette som planlagt.

- Smoltutsettingen i 2024 vil avhenge av tidspunktet for ferdigstillelse av konstruksjonen samt intern og ekstern smoltkapasitet, skriver de videre i rapporten.

Videre skriver de at styret i Mowi er fornøyd med selskapets inntreden på Island, som er Mowis syvende oppdrettsland og var det eneste stedet som mangler fra deres geografiske virksomhet.

- Arctic Fish forventes å vokse betydelig i årene som kommer, til tross for den nylige brannen i utvidelsesenheten til selskapets smoltanlegg som sannsynligvis vil føre til en forsinkelse på ett år når det gjelder å øke smoltkapasiteten skriver de.