Scottish Sea Farms bruker 2 millioner pund på å oppgradere Girlsta-anlegget som ble anskaffet som en del av Grieg-avtalen.
Scottish Sea Farms bruker 2 millioner pund på å oppgradere Girlsta-anlegget som ble anskaffet som en del av Grieg-avtalen.

Skal bruke 24 millioner på settefiskoppgradering

Scottish Sea Farms (SSF) planlegger et bredt spekter av forbedringer på sitt settefiskanlegg på Girlsta som en del av selskapets strategi for mer robust smolt.

Publisert Sist oppdatert

Avgjørelsen fra Skottlands nest største lakseoppdretter kommer etter utredninger fra selskapets egne RAS-spesialister, samt eksperter fra SSFs norske eiere, Lerøy og SalMar, i tillegg til vurderinger gjort av eksterne spesialister.

Områder som oppgraderes inkluderer trommelfilter, varme- og kjøleanlegg, generatorkapasitet, pumper, ozon og ventilasjon.

Som forberedelse til oppgraderingen har SSF gradvis tømt settefiskanlegget siden sommeren i forkant av arbeidene som vil finne sted i første kvartal neste år.

Kjøpte anlegg fra Grieg

SSF kjøpte settefiskanlegget 15. desember i fjor for 173 millioner pund fra Grieg Seafood Hjaltland (Grieg Shetland), som også inkluderte et matfiskanlegg på Shetland og Skye, og et prosessanlegg på Shetland.

I et ledd av årsmarkeringen for avtalen sier SSFs administrerende direktør Jim Gallagher at selskapet har gjort solide fremskritt mot målet sitt om å utvikle Shetland til en høyt-ytende oppdrettsregion som er i stand til å konkurrere med alle andre når det gjelder biologi, kvalitet og kostnadseffektivitet, ikke bare i Skottland, men også globalt.

I tillegg til investeringen i settefiskanlegget Girlsta, bruker SSF nye 2 millioner pund (ca 24 mill NOK) på å oppgradere det tidligere prosesseringsanlegget til Grieg på Gremista, nord for Lerwick. Anlegget, som har vært stengt i flere måneder mens arbeidet har pågått, skal gjenåpnes i 1. kvartal 2023.

Les hele saken på FishFarmingExpert