Jan Olav Jørgensen (t.v) er eier og daglig leder av Tertnes Holding. Nå går de inn på eiersiden i Viking Aqua, her representert med styreleder og aksjonær Stein Inge Larsen (t.h.)

Tertnes Holding AS går inn i Viking Aqua AS

Viking Aqua kunngjør at Tertnes Holding har signert og gjennomført en betydelig tegning av aksjer i selskapets siste emisjonsrunde.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet som skal bygge et landbasert oppdrettsanlegg for laks i Skipavika Næringspark, har konsesjon for produksjon av 33000 tonn laks i året. Anlegget har en totalstørrelse på 90 000 kvm og tomten måler 200 000 kvm.

Oppdrettsanlegget skal bygges basert på et RAS-konsept utviklet av AquaBioTech Group gjennom et samarbeid med Viking Aqua, Framo AS og Overhalla Betongbygg AS.

- Vi er svært glade for å få ombord en investor med betydelig industriell erfaring og kapasitet. Vi ser fram til å utvikle samarbeidet med Tertnes Holding gjennom Viking Aqua sine ambisiøse planer i Gulen, sier styreleder Stein Inge Larsen i Viking Aqua.

- Vi arbeider med å klargjøre rammesøknad for byggestart høsten 2023. I lys av dette blir ny egenkapital tilført selskapet. Samlet sett sikter vi mot 30-50 millioner kroner i ny egenkapital i denne fasen, legger Larsen til.

Tertnes Holding er et investeringsselskap med røtter tilbake til 1902. Dagens eier er 4. generasjons entreprenør og har de siste 25 årene videreutviklet selskapet til en virksomhet som omfatter både entreprenør, industri, eiendom og annen investeringsvirksomhet under mottoet utvikling under trygghet. Selskapet er opptatt av å skape nye trygge arbeidsplasser.

- Vi har stor tro på konseptet Viking Aqua utvikler, og tror at den innovasjon og utvikling dette prosjektet medfører, vil bli meget viktig kunnskap i fremtidens oppdrettsnæring», sier Jan Olav Jørgensen, eier og daglig leder av Tertnes Holding.

Derfor har vi valgt å bli med på denne reisen, og vil bidra med den kompetanse og erfaring vi har innen industriutvikling videre i prosessen der det blir behov for det, avslutter Jørgensen.