Anders Thorud har lang erfaring fra det kinesiske forretningslivet. Han kommer fra stillingen som utsending for Sjømatrådet i Kina.

Fra Sjømatrådet til leder for norsk lakseoppdretter i Kina

Nordic Aqua Partners melder at de har Andreas Thorud som administrerende direktør for oppdrettsvirksomheten i Kina

Publisert Sist oppdatert

Selskapet forteller i en pressemelding at Anders Thorud har så langt hatt en 17-årig arbeidskarriere i Kina, noe som gir ham høy ekspertise og en dyp forståelse av det kinesiske forretningslandskapet og laksemarkedet.

Andreas Thorud kommer fra stillingen som Norges Sjømatrådets utsending i Kina.

- Vi er glade for å ønske Andreas Thorud velkommen til Nordic Aqua Partners-teamet. Han besitter en dyp kunnskap om laksemarkedet, kinesisk forbrukeratferd, samarbeider tett med kinesiske statlige organisasjoner og langsiktige industritrender. Hans omfattende bakgrunn i den kinesiske sjømatindustrien kombinert med hans flytende språk, vil Thorud være en viktig ressurs for å drive Nordic Aqua Partners vekst og suksess i dette dynamiske og strategisk viktige markedet, sier administrerende direktør Ragnar Joenson.

Før han begynte i Sjømatrådet, brukte Andreas Thorud et tiår på å føre tilsynS med Aker BioMarines virksomhet i Kina og andre viktige asiatiske markeder, og styrket hans rykte som en erfaren profesjonell i bransjen ytterligere.

Andreas Thoruds utdanningsbakgrunn inkluderer studier ved Nanyang Technological University i Singapore og [BI/NMH] i Oslo, noe som viser hans engasjement for kontinuerlig læring og utvikling.

Thorud vil overta rollen som administrerende direktør for Nordic Aqua Partners i Kina i løpet av de kommende månedene. I denne egenskapen vil han rapportere direkte til administrerende direktør Ragnar Joensen.

- I tillegg til å samarbeide tett med Andreas og resten av teamet om å utvikle lakseproduksjonsstedet i Ningbo, Kina, vil jeg fokusere spesielt på å fremme Nordic Aquas ambisiøse vekstplaner, med et spesifikt mål om å nå 20 000 tonn og utforske muligheter for å utvide til 50.000 tonn», sier Ragnar Joenson.