Even Hopland

Tidligere Sekkingstad-sjef har fått jobb i Viking Aqua

Even Hopland starter i jobben 1. august som direktør for forretningsutvikling

Publisert Sist oppdatert

Hopland kommer fra Sekkingstad-gruppen hvor han har vært konsernsjef siden 2019. Der har han hatt ansvar for salg, slakt og videreforedlingsenhetene i gruppen både i Norge og Danmark.

Hopland har en allsidig ledererfaring fra finans, varehandel og konsulentvirksomhet i tillegg til styreverv i sjømatnæringen. Han er utdannet ved Handelshøyskolen BI hvor han har tatt en Master i Finansiell Strategi.

- «Viking Aqua er det mest visjonære prosjektet for oppdrett av laks på land. De har samlet et svært kompetent team for å realisere planene», uttaler Even Hopland i en pressemelding fra selskapet. Selv har han hatt en aktiv stemme i bransjen for utvikling av norsk laks og spesielt av bærekraftige løsninger.

- «Når de nå har utviklet et innovativt og kommersielt spennende konsept som kombinerer de laveste utslipp for matproduksjon med gode avkastningsmuligheter for investorer, var det ikke et vanskelig valg å ta; dette vil jeg være med på, sier han videre.

CEO i Viking Aqua, Ingar Valvik er naturlig nok fornøyd å få ham med på laget.

- Even har bred og allsidig erfaring, men særlig viktig for oss er hans erfaring med nedstrømsdelen av verdikjeden», sier Valvik.

Even Hopland sitt ansvarsområde vil være knyttet til forretningsutvikling på de ulike satsningsområdene i selskapet.

- Hans kompetanse innenfor finans kommer godt med. Vi skal produsere, slakte, videreforedle og selge et stort volum med laks, og med Even sin erfaring øker vi sjansene for å styrke og optimalisere våre forretningsområder, avslutter Valvik.